Цветове при щампования бетон

Днес бетонът се предлага в цветоветe на дъгата, така че можете да намерите оттенъци, които ще са обвързани най-добре с екстериора на Вашия дом и останалата част от пейзажа. При избора на цвят (когато той се смесва с бетона точно преди да се излее), нюансите като цяло изглеждат по-смекчаващи, но крайния резултат е доста драматичен. А също така може да изберете сухия метод на боядисване, който работи в най- горния слой на бетона, точно преди поставяне на щампата. Този метод дава много по-живи нюанси, а може и да се комбинира с предишния процес и да се постигне уникален дизайн на бетона с невероятна повърхност.

Основни цветове

Щампования бетонт не те ограничава откъм цвят, текстура и форма и се поставя далеч по-лесно, при него композиционните възможности и приложения на практика са неизчерпаеми.

Декоративният щампован бетон може да се образува в различни форми, стотици цветове и модели, комбинациите  са неизчерпаеми на практика. Той е универсален, траен и достъпен и ще отговори на изискванията на всеки клиент и ще остави уникален отпечатък в архитектурата. Щампованият бетон е система, която дублира текстури и цветове на природата с невероятен реализъм.

Основният цвят при щампования бетон е готова суха смес, която се разпръсква равномерно в горната част на прясно положения бетон. Има повишена плътност и износоустойчивост.Той придава основен цвят на настилката.

Цветовете са максимално близо до действителните.Възможни са минимални различия в зависимост от вида щампа,бетона и техниките на полагане.

Допълнителни цветове

Прахообразен материал,който предпазва щампите от залепване за бетона.Придава втори нюансиращ цвят на настилката,с него изпъква истинската форма и текстура на щампования бетон.С тези цветове настилката изглежда напълно реалистична. Цветовете са максимално близо до действителните.Възможни са минимални различия в зависимост от вида щампа,бетона и техниките на полагане.